23 juni, 2022

Här är Sahlgrenska Universitetssjukhusets sommarvärdar 2022

På Sveriges största sjukhus arbetar över 17 000 personer – var och en med sin egen berättelse. Varje vecka, hela sommaren, djupdyker Sahlgrenskaliv i ett av dessa livsöden. För första gången någonsin presenterar Sahlgrenska Universitetssjukhuset årets Sommarvärdar.

23/6 Lena Granqvist, barnmorska

”Jag har sett så många sätt att leva. Nomaderna som pratar vid elden och känner hela naturen med sina fingrar. Kvinnorna som inte har något emot att föda flera i samma sal, för att de vill vara med varandra och känner trygghet.” Det berättar Lena Granqvist, som haft flera uppdrag för Läkare utan gränser.

Läs Lenas sommarberättelse här.

30/6 Eva Furenäs, överläkare GUCH-centrum (Grown Up Congenital Heart disease)

Eva Furenäs började som läkare på Östra sjukhuset för 28 år sedan och har arbetat på GUCH-centrum sedan 2001. ”Att följa patienterna under lång tid, genom livets toppar och dalar, det är personcentrerad vård på riktigt”.

Läs Eva Furenäs sommarberättelse här.

7/7 Per-Olof Hansson, chefläkare

70 expeditionsdeltagare, en veckas båtfärd till närmsta sjukhus och hungriga isbjörnar utanför fartyget. Som expeditionsläkare på Nordpolen har Per-Olof Hansson behövt vara beredd på det mesta.

Läs Per-Olof Hanssons sommarberättelse här.

14/7 Kerstin Carlson, barnsjuksköterska

12 juni arbetade Kerstin Carlson sin sista dag på Intensivvårdsavdelning barn. Då hade det gått prick 50 år sedan hon satte sin fot där första gången.

Läs Kerstin Carlsons sommarberättelse här.

21/7 Ali Khatibi, läkare reproduktionsmedicin

Det var arbetsmiljön på Reproduktionsmedicin som fick Ali Khatibi att som ung ST-läkare välja yrkesbana. Nio år senare är han överläkare och sektionschef på samma arbetsplats och övertygad om att arbetskultur är något som går i arv.

Läs Ali Khatibis sommarberättelse här.

28/7 Anna-Karin Norrman, enhetschef Ge Blod

Med högt engagemang och erfarenhet från många olika branscher vill Anna-Karin Norrman få fler göteborgare att bli blodgivare. Målet är att säkra Sahlgrenska Universitetssjukhusets egen försörjning av blodkomponenter – något som varit ganska långt ifrån en realitet de senaste åren.

Läs Anna-Karin Norrmans sommarberättelse här.

4/8 Monica Banås, undersköterska IVA Östra

Efter tjugo år som ekonom bestämde sig Monica Banås för att helt byta bana. Nu är hon inne på sitt femte år som undersköterska inom intensivvården på Östra sjukhuset.

Läs Monica Banås sommarberättelse här.

11/8 Marie Odersjö, anaplastolog

Ögon, öron och näsor. Det är bara några av de kroppsdelar som Marie Odersjö gör för hand på mottagningen på Gröna stråket. Hon är anaplastologen som för 35 år sedan aldrig trodde att hon skulle jobba inom vården. Idag är hon en av cirka tio anaplastologer i hela Sverige, och följer patienter genom hela livet.

Läs Marie Odersjös sommarberättelse här.

18/8 Emad Abu Ishkheidem, ögonläkare

Specialistläkare Emad Abu Ishkheidem brinner för oftalmologi; läran om ögat och dess sjukdomar. Många läkarstudenter kan intyga om hans entusiasm i ämnet, och 2021 utsågs Emad till Sveriges bästa handledare för läkarstudenter av Sveriges Läkarförbund Student.

Läs Emad Abu Ishkheidems sommarberättelse här.Text: Redaktionen SU
Publicerad: 23 juni 2022 10:48
Uppdaterad: 18 augusti 2022 09:35
Kategori: Sommarvärdar 2022

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.