23 september, 2021

Infektion och Barnmedicin årets vinnare av Kvalitetspriset

Två vitt skilda kvalitetsarbeten prisades på Kvalitetsdagen den 22 september. Priset för 2020 gick till Barnmedicin för projektet att införa en virtuell CF-mottagning, och 2021:s pris tilldelades Infektionskliniken som ställde om hela sitt arbetssätt i samband med pandemin.

Det var i hård konkurrens som verksamhet Infektion tog hem 2021 års Kvalitetspris. De fick priset för sitt arbete med den otroligt snabba och stora omställning de tvingades att göra när pandemin var ett faktum. Lotta Koitrand, vårdenhetschef och Magnus Brink, överläkare, presenterade arbetet på Kvalitetsdagen:

– Det känns fantastiskt! Vi har jobbat så intensivt från start och under lång tid. Och vi har utvecklat ett nytt sätt att arbeta där vi jobbar, utvärderar och justerar kontinuerligt.

Hur ska ni fira?

– Med alla som varit inblandade! Det här hade aldrig fungerat utan det stora samarbete som så många varit del av, både medarbetare inom Infektion och inlånade medarbetare. Det är det som gjort att detta fungerat.   

Läs mer om arbetet här: 0 till 100 på 8 veckor | Sahlgrenskaliv

Lotta Koitrand, vårdenhetschef, och vårdenhetsläkare Magnus Brink.

2020 års kvalitetspris tilldelades verksamhet Barnmedicin och projektet ”Är vårdbesök på distans möjligt hos barn med cystisk fibros?”. Marcus Svedberg, specialistläkare, som drivit projektet tog emot det ärofyllda priset.

– Det känns fantastiskt och överraskande! Det är roligt att nya arbetssätt uppmärksammas.

Vad är du mest stolt över?

– Vårt fantastiska team som lyckats skapa detta från scratch. Vi är drivande i Sverige i att införa digitala arbetssätt för denna patientgrupp vilket känns väldigt roligt.

Hur ska ni fira?

– Vi siktar på att hela teamet kan åka på en konferens om cystisk fibros i Rotterdam nästa år. Pengarna vi vann i dag går till det!

Läs mer om arbetet här: Den virtuella lungkliniken | Sahlgrenskaliv

Marcus Svedberg. specialistläkare, och fysioterapeut Linn Hoel.

Förutom den stora äran fick vinnarna en prischeck på 40 000 kronor. Övriga nominerade belönades med hedersomnämnanden och blommor. Stort grattis!

Kvalitetsdagen med föreläsningar och prisutdelningar kan ses i efterhand här: Kvalitetsdagarna – Sahlgrenska Universitetssjukhuset (vgregion.se)

Text: Redaktionen SU
Publicerad: 23 september 2021 10:18
Uppdaterad: 23 september 2021 10:19
Kategori: KVALITETSDAGEN 2021

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.