27 januari, 2022

”Vi kommer att klara av den här vågen också”

– Den fjärde vågen har ställt oss inför nya utmaningar. Men genom att stötta varandra och arbeta tillsammans ska vi ta oss igenom även den, säger Ann-Marie Wennberg, sjukhusdirektör och professor.

Den fjärde pandemivågen pågår för fullt, parallellt med ett mycket stort behov av akut vård och annan vård som fått vänta.

Sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg betonar att det är ett exceptionellt läge där de som kan bidra i vården behöver göra det och de som i sin tur kan stötta dem som arbetar patientnära, behöver göra det. 

– Vi kommer att klara av den här vågen också, men situationen kräver en stor kraftsamling på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, säger hon.

Just nu är det en ovanligt hög sjukfrånvaro bland medarbetare som ställer saker på sin spets i många verksamheter.

– Jag blir imponerad och känner mig väldigt stolt när jag ser hur de olika bemanningsfunktionerna, chefer och deras medarbetare varje dag lägger pusslet för att vi ska kunna ge patienterna den vård de behöver, säger Ann-Marie Wennberg. 

Detta trots att så många har arbetat hårt så länge, under hela pandemin, säger sjukhusdirektören och understryker återigen vikten av att arbeta aktivt för att se alla möjligheter till återhämtning där de ges.

– Jag och hela sjukhusledningen ser att det finns ett mycket stort behov av återhämtning hos våra medarbetare. Och det är något vi verkligen måste ha fokus på nu. Vi har åtgärder som rullar och vi ska driva på för att ge alla medarbetare de bästa förutsättningarna att klara sina viktiga uppdrag.

Text: Redaktionen SU
Publicerad: 27 januari 2022 09:51
Uppdaterad: 24 mars 2022 15:54
Kategori: Nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.