17 februari, 2022

Tillsammans för en levande life science-nation

Varje år arrangerar regeringen en life science-konferens för att gynna samverkan mellan näringsliv, akademi, sjukvård och offentlig sektor. I år arrangerades konferensen tillsammans med Västra Götalandsregionen och den västsvenska klusterorganisationen Health Innovation West. Missade du konferensen? Nu kan du se den i efterhand på Youtube.

Den årliga life science-konferensen är en viktig plattform för att möjliggöra en bred samverkan och nå det nationella målet att Sverige ska bli en ledande inom life science. Årets konferens lyfte fram resultat inom life science-strategins åtta prioriterade områden. Drygt 50 talare deltog i åtta sessioner och ungefär 750 personer deltog digitalt. 

–  För att klara de uppdrag som regionerna har med ansvar för såväl hälso- och sjukvård som regional utveckling, är samarbete över gränserna en nödvändighet. Vi behöver förstå att de olika förutsättningar som olika aktörer har inte bara behöver adresseras mellan regionerna och de statliga myndigheterna, utan även med akademi och näringsliv, säger Ann-Sofi Lodin, regiondirektör i Västra Götalandsregionen, som var med och arrangerade konferensen. 

Från Sahlgrenska Universitetssjukhuset medverkade Ann-Marie Wennberg, sjukhusdirektör och professor, och Louise Kristoffersson från sjukhusets Patientforum.

– Att få vara med vid Life science 2022 som representant för oss patienter var jätteviktigt för mig. Att få lyfta människan bakom diagnosen, dess behov och känslor. Framåt är det nu viktigt att sjukvården fortsatt ger en proffsig, innovativ, individanpassad och korrekt vård och omsorg, säger Louise Kristoffersson. 

Här kan du se programmet i efterhand: Life science-konferens 2022 – YouTube

Här kan du ta del av regeringens insatser: Nationell strategi för life science – Regeringen.se

Text: Redaktionen SU
Publicerad: 17 februari 2022 14:51
Uppdaterad: 24 mars 2022 15:54
Kategori: Nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.