17 februari, 2021

SU-läkaren Charlie Gustavsson står bakom Charlotte Perrellis Mello-bidrag

Till vardags jobbar Charlie Gustavsson på Urologen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Men bakom kulisserna skriver han också musik. Nu går han i pappa Thomas G:sons fotspår – tillsammans har de skrivit Charlotte Perrellis bidrag i årets Melodifestival, ”Still Young”.

Om Charlie Gustavsson får välja den bästa Mello-låten genom tiderna blir det Abbas Waterloo. Foto: Arvid Lindqvist

28-åriga Charlie Gustavsson är sedan 2016 anställd på Urologen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Först som undersköterska och sedan som underläkare. På fredag går han vidare till en AT-tjänst på Kungälvs sjukhus då han vill pröva på ett mindre sjukhus i regionen.

Men helgen blir mer händelserik än så. För på lördagen genomförs den tredje deltävlingen i årets Melodifestival, som sänds från Annexet i Stockholm utan publik. En som då tävlar är Melloveteraren Charlotte Perrelli med bidraget ”Still Young”. Bakom låter står Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm och ingen mindre än Charlie Gustavsson. Han är son till Thomas G:son som ofta syns i tv-rutan och har skrivit mängder av låtar till Melodifestivalen genom åren.

–Att jobba både med musik och inom vården är en väldigt bra kombination, jag känner lite att jag får det bästa av två världar. Jag går lätt upp i musiken men hämtar också mycket energi därifrån. Det är perfekt att samtidigt ha ett utmanande jobb där man måste fokusera och får ett naturligt avbrott från musiken, säger Charlie Gustavsson och fortsätter:
– När jag var yngre var jag ganska bestämd med att inte gå i pappas fotspår. Då ville jag mer plugga och göra något helt annat. Men på något sätt trillade jag dit ändå.

Att det blev just ett yrke inom vården berodde på att Charlie Gustavsson ville studera efter gymnasiet och få möjlighet att jobba med människor. Hans farmor jobbade tidigare som sjuksköterska och hans mamma som undersköterska. Men på fritiden spenderar Charlie Gustavsson tiden med att skriva låtar. I Göteborg har han en studio där han kan jobba tillsammans med andra låtskrivare, producenter och artister.
–  Jag spelade piano när jag var liten och lite senare även gitarr. Det var någonstans där det började, säger han.

En positiv schlagerdänga

Personligen uppskattar han mest indiemusik och skriver framför allt pop- och rocklåtar. Någon schlagermusik brukar han vanligtvis inte göra. ”Still Young” är den första låt han skrivit tillsammans med sin pappa.

– Jag kollar på Melodifestivalen i olika grad som de flesta andra. Det är ett underhållande program. Men att jag skrev denna låt var ett rent sammanträffande, säger Charlie Gustavsson.

De andra låtskrivarna hade börjat med låten, men kört fast, berättar Charlie Gustavsson. Han träffade då sin pappa och fick lite idéer.

– Det hände väldigt snabbt och det var inte alls vår tanke att det skulle bli så här. Men det är självklart jättekul. Det är en upptempo poplåt, men framförallt mycket schlager. Positiv och energirik! Den passar Charlotte Perrelli väldigt bra. Hon är ett proffs på det hon gör.

I deltävlingen tävlar förutom Charlotte Perrelli också Emil Assergård, Klara Hammarström, Mustasch, Elisa, Alvaro Estrella och Tusse. För Charlotte Perrelli blir det hennes femte gång i tävlingen med två vinster i bagaget. ”Tusen och en natt” 1999, som också vann Eurovision Song Contest, och med ”Hero” 2008.

Charlotte Perrelli har ett bra facit hittills, vad tror du om årets vinstchanser?

– Jättesvårt att säga, jag inte hört de andra bidragen och det kan ofta vara oberäkneligt. Men jag hoppas på det bästa!

Hur kommer du se tävlingen på lördag?

– Jag får kolla från soffan som alla andra i år tyvärr. Pappa bor i Skövde och vi kikar på om vi åtminstone skulle kunna se programmet tillsammans. Men man vill ju inte ut och resa som det är just nu heller, så vi får se hur det bli.

Text: Redaktionen SU
Publicerad: 17 februari 2021 12:27
Uppdaterad: 27 maj 2021 13:39
Kategori: Nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.