17 mars, 2021

Sjukhusdirektören: ”Sahlgrenska Life är en investering för framtidens vård”

"Vård som idag är självklar, hade inte funnits utan spetsforskning inom sjukvård och akademi", skriver sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg i en debattartikel i GP.

Bild: Sweco/Arkitema

Efter att flera nyhetsartiklar har uppmärksammat planeringen för Sahlgrenska Life, är det i debatten angeläget att förtydliga syftet med projektet.

Ann-Marie Wennberg Larkö, professor och sjukhusdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, skriver därför en debattartikel i Göteborgs-Posten tillsammans med Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Västra Götalandsregionen, Eva Wiberg, rektor Göteborgs universitet och Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdsdirektör Folktandvården. De poängterar vikten av konkurrenskraftiga miljöer för ledande forskning, utbildning, vård och innovation.

Ann-Marie Wennberg Larkö. Foto: Johanna Ewald St Michaels.

”Hälso-, sjuk- och tandvården står inför stora utmaningar, med en växande och åldrande befolkning. Samtidigt erbjuder den snabba medicinska utvecklingen nya möjligheter – till nytta för patienter och samhället i stort”, skriver författarna. Hela debattartikeln kan du läsa här.

Text: Redaktionen SU
Publicerad: 17 mars 2021 10:12
Uppdaterad: 17 mars 2021 10:12
Kategori: Nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.