19 maj, 2022

Inspirationen flödar på Vitalis

Den 17-19 maj gick Vitalis av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg. Vitalis är Nordens ledande konferens och mässa kring eHälsa och framtidens vård och omsorg. Flera medarbetare från Sahlgrenska Universitetssjukhuset bidrog till programmet - bland annat med inspirationsseminarier, föredrag och posters.

Britt-Marie Zaman har inte bara varit med och planerat konferensen, utan är också med på scenen som moderator.

Under Vitalis anordnades också en särskild inspirationsdag för medarbetare i Västra Götalandsregionen; VGR-dagen. Besökarna fick lyssna på flera föredrag om digitala möjligheter för patienter och medarbetare.

Britt-Marie Zaman, utvecklingschef Medicinsk Information och chef för avdelning Digital Utveckling, är en av de som arbetat med programmet till VGR-dagen och under lunchpausen hinner hon svara på några frågor.

Hallå där Britt-Marie Zaman, vad är din roll varit under VGR-dagen och Vitalis?

– Jag har varit med och arrangerat VGR-dagen. Jag är en del av arrangörsgruppen och har bland annat tagit fram program och föreslagit talare. Sedan är jag också med på scenen och hjälper till att moderera samtalen.

Vad tar du med dig från dagen hem till din vardag på Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

– Jag tar med mig att det här är dialoger som vi måste föra. Vi inom vården kommer inte att räcka till på sikt, utan vi måste ändra våra arbetssätt. Men då kommer ju frågan upp, hur ska vi göra det? Och jag tror att sådana här dagar ger inspiration om hur vi kan ta oss framåt. Den viktigaste punkten tror jag är att vi måste göra det tillsammans. Vi måste alla hjälpas åt så att vi kommer framåt. Kraften för att komma framåt finns både hos patienten och hos verksamheten.

Har du hunnit besöka mässan något?

– Ja. jag har varit runt och pratat med en del leverantörer. Jag tycker det är inspirerande att se vad som är möjligt att göra redan nu för att uppnå administrativ förenkling och personcentrerad vård med hjälp av digitala lösningar. Det inger hopp tycker jag. Både för vad vi kan göra redan nu, och vad som är möjligt i framtiden. Men vi måste starta nu, och med vi menar jag alla vi som arbetar i vården. 

Läs mer om Vitalis här.

Text: Redaktionen SU
Publicerad: 19 maj 2022 14:27
Uppdaterad: 19 maj 2022 14:30
Kategori: Nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.