5 januari, 2024

Han får pris för bästa ST-arbete i geriatrik

Victor Linder, specialistläkare inom verksamhet Geriatrik på Mölndals sjukhus, har tilldelats Svensk Geriatrisk Förenings pris för bästa ST-arbete i Geriatrik 2023.

Han har i sitt ST-arbete ”Transfusionsgräns och efterlevnad av befintliga rutiner kring blodtransfusion bland patienter som genomgått höftfrakturkirurgi på verksamhet Geriatrik på Mölndals sjukhus” kartlagt det aktuella evidensläget för blodtransfusion hos patienter som opererats för höftfraktur.

Juryn motiverar priset med att Victor Linder i sitt arbete har på ett systematiskt tydligt och föredömligt sätt gått igenom den aktuella litteraturen, och också utvärderat om det finns några risker med en restriktiv transfusionsstrategi för höftfrakturpatienter utifrån meta-analyser. Han har även, i en andra del, undersökt hur evidensläget i praktiken tillämpas för verksamhet Geriatrik, Mölndals sjukhus.

”Vi rekommenderar alla som jobbar med höftfrakturpatienter i klinisk praxis att läsa Victors arbete.” avslutar juryn sin motivering.

Text: Redaktionen SU
Publicerad: 05 januari 2024 11:06
Uppdaterad: 05 januari 2024 11:06
Kategori: Nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.