15 november, 2021

Hallå där, tv-aktuelle Viktor Lehtonen!

I veckan sänds det första avsnittet av svenska Bachelorette. Civilingenjören Viktor Lehtonen, till vardags logistiker på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, är med och tävlar om bachelorettens hjärta.

Fotograf: Robert Jadenfeldt/TV4

Kan du beskriva ”Bachelorette” för de som inte känner till det?

– Det är ett tv-program där tjugo bachelors får dejta en bachelorette som heter Julia Franzén och tävla om hennes kärlek. Under tävlingens gång sker rosceremonier där hon ger en ros till alla som får vara kvar och tävla, och de som inte får en ros får åka hem. Den som är sist kvar vinner.

Hur kom det sig att du sökte?

– Det kändes som en kul upplevelse, ett roligt äventyr. Programmet spelades in på Rhodos, jag var mellan två jobb och kände att jag hade tid. Och det var en väldigt kul upplevelse, jobbig också förstås, men överlag en intressant erfarenhet. Tyvärr kan jag inte berätta hur det gick i själva tävlingen, men jag fick många fina vänner.

När du kom hem var det dags för nästa äventyr – att börja arbeta på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Precis! Jag är civilingenjör och arbetar framför allt med PowerBI och olika logistikuppdrag. Det innebär att jag bland annat bygger dashboards för allt från produktion till köer och remisser. Det är jättekul, precis det jag ville jobba med när jag sökte nytt jobb, och dessutom på ett ställe där man är med och gör nytta i samhället.

Observera: Viktor Lehtonen åkte ut i första omgången.

Text: Maja Larsson
Publicerad: 15 november 2021 13:43
Uppdaterad: 18 november 2021 07:42
Kategori: Profilen

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.