25 mars, 2021

Digitalt smörgåsbord med ny teknik för hälsa

​Kost och tarmhälsa, antibiotikaresistens, handtransplantation, digital hälsa och VR för psykosbehandling. Engineering Health är ett digitalt smörgåsbord, fyllt av tekniska lösningar för vård och hälsa.

Ny teknik inom en rad spännande områden står i fokus för Engineering Health den 13-14 april. Engineering Health anordnas av Sahlgrenska Universitetssjukhuset tillsammans med Chalmers styrkeområde Hälsa och teknik, Sahlgrenska akademin och GU:s naturvetenskapliga fakultet. Just samarbeten lyfts också upp på Engineering Health, i syfte att inspirera till flera. Många av programpunkterna har därför parföreläsare; en ingenjör och en kliniker eller forskare från vårdsidan som tillsammans berättar om hur vårdens utmaningar kan lösas.

– Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda ett så spännande program. Bredden visar tydligt hur mycket Chalmers har att erbjuda när det gäller hälsorelaterad forskning, och också hur viktigt det är med samverkan i dessa frågor. Vården står inför en rad utmaningar, med en ökande och åldrande befolkning. Tillsammans med vårdnära aktörer kan vi som ingenjörer arbeta fram lösningar, säger Martin Fagerström, vice styrkeområdesledare på Chalmers styrkeområde Hälsa och teknik.

Helt digitalt och öppet för alla

Pandemin förvandlar Engineering Health från ett fysiskt event till ett digitalt. Det fullspäckade eventet blir därmed ett smörgåsbord där det enkelt går att lyssna in och delta i utvalda delar.

Engineering Health är uppdelat i fyra huvuddelar:
• New technology: Pushing the boundaries in diagnostics and treatment
• Prevention: Keep out (of the hospital)!
• Restoring health: New solutions for rehabilitation
• Modern treatment: Personalised health- and self-care

Engineering Health 13-14 april program.

Denna text publicerades ursprungligen på chalmers.se.

Text: Redaktionen SU
Publicerad: 25 mars 2021 09:48
Uppdaterad: 24 maj 2021 14:19
Kategori: Nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.