29 juli, 2020

Det spektakulära lyftet på nya barnsjukhuset

25 meter lång, 4 meter bred och 12 meter hög. Se filmen när den sätts på plats, glasbron som binder samman den äldre byggnaden med den nya på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Den 27 juli skedde en viktig etapp i i färdigställandet av Europas modernaste barnsjukhus. En 25 meter lång, 4 meter bred och 12 meter hög konstruktion i glas och stål lyftes upp för att knyta samman den äldre byggnaden med den nya av Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Se hur det gick till här:


Till jobbet krävdes fem kranoperatörer till en specialkran som det endast finns några få av i Europa, samt en stor dos precision.

– Jag är imponerad över den extrema precision som krävdes för att få detta på plats. Bron är över 25 meter lång och de hade bara 7 cm till godo, 3,5 cm på varje sida, mellan husen, säger Ian Milsom, områdeschef område 1, som kände stor lättnad när den nya viktiga länken äntligen landat där den skulle.  

– Det är en livsviktig broförbindelse mellan dessa två byggnader. Vi har till exempel akutmottagningen kvar i befintlig byggnad och då behöver vi flytta de svårt sjuka barn till det nya barnsjukhuset där vi har moderna operationssalar, intensivvård etc, säger Ian Milsom.

Filmen är gjord av NCC.

Text: Redaktionen SU
Publicerad: 29 juli 2020 15:02
Uppdaterad: 29 juli 2020 15:18
Kategori: Nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.