25 april, 2022

Ann-Marie Wennberg ny ledamot i Kungliga vetenskapsakademiens kommitté för hälsofrågor

I sommar tar sjukhusdirektören plats i kommittén, som bland annat arbetar med hur svensk medicinsk forskning kan stärkas och bidra till att utveckla hälso- och sjukvården.

Kungliga Vetenskapsakademien grundades för nästan 200 år sedan och är en oberoende organisation vars mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Kommittén för hälsofrågor är ett organ inom organisationen som arbetar med frågor som berör förebyggande hälsoarbete samt sjukdomars uppkomst och behandling. Den har ett ämnesöverskridande, nationellt och internationellt perspektiv. Kommittén arbetar med frågor som rör samband mellan miljö och hälsa, hur svensk medicinsk forskning kan stärkas och hur forskning bidrar till att utveckla hälso- och sjukvården. Kommittén är också remissinstans samt anordnar seminarier, debatter och symposier inom dessa områden.

Sahlgrenska Universitetssjukhusets direktör, professor Ann-Marie Wennberg har nu utsetts till en av sju ledamöter i Kungliga vetenskapsakademiens kommitté för hälsofrågor.

– Dagens forskning är morgondagens standardbehandling. Forskning inom hälso- och sjukvården är därför helt avgörande för folkhälsoutvecklingen. Jag är hedrad över uppdraget och kommer att fortsätta driva de angelägna frågor som kommittén arbetar med. Som representant för Sahlgrenska Universitetssjukhuset möter jag varje dag medarbetare med ett brinnande engagemang för patienter och forskning. Jag vill göra vad jag kan för att stärka deras möjligheter att utveckla hälso- och sjukvården.

Text: Maja Larsson
Publicerad: 25 april 2022 15:53
Uppdaterad: 25 april 2022 15:54
Kategori: Nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.