15 december, 2021

Agnes Wold tar plats i På spåret

Agnes Wold, överläkare på Klinisk mikrobiologi och professor vid Göteborgs universitet, gör debut i SVT:s På spåret nu på fredag. Hennes parhäst i kupén blir radiojournalisten Christer Lundberg.

Agnes Wold har tidigare provspelat för programmet, men har tackat nej två gånger till att vara med, eftersom hösten är en tid då hon har så mycket annat att göra. När hon fick frågan igen i våras meddelade hon att om Christer Lundberg ville tävla med henne så skulle hon ställa upp:

Tillsammans med radioprofilen Christer Lundberg gör Agnes Wold podden Fråga Agnes Wold. Foto: Meddi / Sveriges Radio

– Christer är radiokille på P4 och vi spelar in podden ”Fråga Agnes Wold” ihop där jag svarar på alla möjliga frågor om bakterier, immunsvar, städning, och allt folk undrar om. Han är världens trevligaste, så även om det skulle gå åt skogen, så har man ganska kul under tiden, tänker jag mig.

Partner med koll på populärkultur

Christer sade ja, och de kommer nu att ingå i grupp två under höstens säsong av På spåret.

– Givetvis ångrade jag mig efteråt, men nu är det för sent. Jag inbillar mig att Christer kan allt om musik, tv-serier, filmer, kändisar och allt sådant som inte jag kan någonting om.

Vilka resmål hoppas du få?

– Mina personliga favoritresemål är Paris och Istanbul, men de har säkert redan använts i programmet – det har ju gått i en väldig massa år. Tyvärr lär de väl inte fråga vad en ribosom är och vad mjälten sysslar med, men man får väl hoppas att man kan ha någon nytta av sin biologiskt medicinska allmänbildning.

Årets säsong av På spåret hade premiär den 26 november. Här kan du se alla deltagare i På spåret presenteras av programledarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

AV: ELIN LINDSTRÖM
FOTO: JOHAN WINGBORG

Artikeln publicerades ursprungligen i Akademiliv.

Text: Redaktionen SU
Publicerad: 15 december 2021 11:59
Uppdaterad: 15 december 2021 11:59
Kategori: Nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.