24 november, 2022

Hallå där, Marina Henriksson!

Du är intensivvårdssjuksköterska och projektledare för Karriärmässan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset den 6-8 december 2022. Vad är det för något, och vem kan gå?

"Har du jobbat länge kanske du är redo för nästa utmaning och då är det här ett bra tillfälle att få veta vilka alternativ som finns", säger Marina Henriksson. Bild: Karin Markhede.

Vad är karriärmässan för något?

– Karriärmässan är ett tre dagar långt fysiskt tillfälle för medarbetare, studenter och också besökare att få upp ögonen för det smörgåsbord av karriärmöjligheter som finns på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vad är syftet med karriärmässan`?

– På ett stort universitetssjukhus finns många möjligheter att utvecklas. Oavsett om du är ny eller en mer erfaren medarbetare finns det många vägar att gå. Karriärmässan är ett tillfälle att mötas, mingla och få upp ögonen för olika verksamheter och karriärvägar.

Karriärmässan är också till för de som inte hittat till sjukvården än. Framtida medarbetare har möjlighet att ställa frågor och träffa medarbetare från olika verksamheter inom Sahlgrenskas Universitetssjukhuset samt inspireras och ta del av olika tekniker och arbetssätt.

Vad innebär ordet karriär i det här sammanhanget?

– Har du jobbat länge kanske du är redo för nästa utmaning och då är det här ett bra tillfälle att få veta vilka alternativ som finns. Det finns till exempel möjlighet till vidareutbildning men arbetet kan också ge stimulans genom nya arbetsuppgifter och ett nytt team att jobba ihop med.

Under mässdagarna finns också representanter som berättar om regionens karriärutvecklingsmodell, ett verktyg vi har med information om vilka karriärvägar det finns att gå. Karriärutvecklingsmodellen är ett verktyg som medarbetare och chef använder både i utvecklingssamtalet och i lönesamtalet för att tillsammans tydliggöra förväntningar kring nuvarande arbetsuppgifter och de framtida möjligheter som finns för medarbetarens individuella utveckling.

Fakta Karriärmässan 2022

Under den 6-8 december anordnas en karriärsmässa i mindre format på Sahlgrenska, Östra och Mölndals sjukhus. Karriärsmässan är ett tillfälle för framtida, nya och också rutinerade medarbetare att mötas och i dialog se vilka karriärvägar och möjligheter sjukhuset kan erbjuda som arbetsgivare.

Alla är välkomna och ingen anmälan behövs.

Platser: Sahlgrenska sjukhuset: Ljusgården. Mölndals sjukhus: Entrén mellan T- och R-huset. Östra sjukhuset: Huvudentrén vid centralkliniken

Tid: klockan 11-15

Text: Karin Markhede
Publicerad: 24 november 2022 09:34
Uppdaterad: 24 november 2022 11:00
Kategori: Nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste från Sahlgrenskaliv i din mejlkorg varannan vecka. Fyll i din e-postadress och starta din prenumeration.